Friday, May 8, 2009

Mr. Right

Assalamualaikum

Salam 8hb Mei, 13 Jamadilawal..

Hari ni rasa nak sharing feeling je.. :D

Aku sembang2 dgn kwn tadi, dan kitorg berborak psl "masalah rumahtangga"..

Yela kan, asik pk sonok nak kawin je, tp realiti sebenar selepas berkahwin perlu juga pk dan bersiap sedia.. Bukan lah aku bermaksud nak menakutkan sume bakal2 pengantin (termasuk diri sndri) yang perkahwinan itu adalah tidak best.. ;p

Tapi, realitinya adalah kehidupan berumah tangga itu ada pasang surutnya.. Bukan la all the time senyum je smp telinga kan. :D

Betul tak??

So aku sempat mengelamun kejap tadi dan aku terfikir....



"Am i chose the right one to be my husband and partner till the end of my life?"




Puas juga aku berfikir tadi..

Kdg2 takut sgt bila dgr sogokan dr sesetgh org tentang kemungkinan2 masalah yang bakal berlaku selepas berkahwin ni.. Ouh...

Tapi, akhirnya aku mendapat jwpn yg kukira agak tepat. ;)

Sebenarnya dlm kehidupan ni, nobody is perfect! So jgn banyak berfikir tentang sesuatu yang belum terjadi atau sesuatu yang belum pasti (iaitu masa depan).. Yang paling penting adalah masa kini. Nikmati lah masa sekarang daripada membuang masa mengeluh tentang kisah lalu dan gundah gulana tentang masa depan.. ;p

Jadi, doa itu penting okay.. Selalulah berdoa moga pilihan hati kita adalah our MR RIGHT! InsyaAllah..

Selagi ada iman, insyaAllah kehidupan akan selamat dan bahagia..


P/S: Dan aku yakin pilihan aku adalah tepat dan aku akan terus berdoa utk kebahagian itu!

2 comments:

my hidden stories said...

yerr..yerr..bak kata ustaz masa kursus kahwin aritu,

perkahwinan nie..perlukan tolak ansur dlm perhubungan

terima kelemahan dan kekuatan masing2

ComotGurl said...

--> MissBelieve

Absolutely true!

:)

Kita kena usaha utk memahami each other bukan sekadar mengharapkan partner kita je utk memahami kita..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...