Thursday, July 31, 2008

Tonton Wayang

Assalamualaikum

Last Tuesday aku pi tgk movie kat TGV Bukit Raja. Pas je abes kelas, dlm kul 945mlm rushing ke sana. Time tu hrp sgt dpt amek tiket kul 1030mlm, cite dark Knight. Kwn2 sume gtau yg cite ni best gile.. All da time klimaks. On da way gi sana, singgah buh myk dulu & jemput sorg kwn. Kitorg pi bertiga..

Ngam2 je smp sana dlm kul 1015mlm, amek je tiket n terus masuk. Bcoz of ari tu adalah tuesday, for two of us yg pompuan ni dpt le special price for da tickets. Hehe.. Women day. Tiket pun byk lg memandangkan bukan weekend.

Kitorg dpt seat F, not really comfortable, to ok lah.. Memula tuh best la, excited sgt nak tgk cite nih. Tetiba dtg sekumpulan lelaki (i guess), dok seat belakang kitorg. Nak tau apa yg jadik?? Kitorg jadik x selesa sebab bau stoking yg sgt kuat. Im not sure itu adalah bau stoking atau bau kaki busuk.. Uwaaaaa.. Aku siap nak muntah lg.

Bau tuh betul2 dtg dr belakang, sebelah kanan aku. Seksa gile kami bertiga nak menahannya. Kitorg plan nak tukar seat if ada yg kosong. Tp plan cancelled sbb seat sebelah kitorg penuh, so mls nak ganggu audience lain klu kitorg tetiba nak kuar dr line n tukar seat.

Tau apa yg kitorg terpaksa wat?? Watching movie smbil tgn tutup hidung. Huhu.. Smpai camtuh sekali. Stress tau coz xdpt nak relax while watching. Yelah, tgn aku smp kebas coz dok tutup hidung. Memang bau tuh sgt terrible. Kalau le aku x tutup hidung, sure pengsan..

Cite Dark Knight ni mmg best gila. Walaupun terpaksa menutup hidung dr mula cite smp sudah, aku tetap teruja tonton cite nih. Puas hati tau byr RM8 utk cite ni. Bg aku, yg menghidupkan cite ni adalah watak 'Joker' tuh. Best2.. Hehe

Tp cite ni mmg violent abes la. One of aku nye lect, ada sebut psl violent element in films. Mmg cite dr luar, especially cite action gini, sgt menarik sbb diorg nye film-maker sgt creative. Diorg buat ssuatu bersungguh2 n it looks real tau. Mcm slh satu adegan hospital terbakar dlm Dark Knight, nmpk real sgt. Tp satu aje, cite yg diorg hasilkan contained violent. Byk sgt part yg violent tuh. Coz for them, people like violent. Itu adalah reality.

People like watching violent. Kalau x caye, tgk la rating cite2 action such as Final destination, Rambo, The Mummy.. Siap ada sambungan2 lg tuh. (",)

Ermp, tp apapun, kita yg dah dewasa ni, yg sepatutnya tau apa yg betul n slh, dah cukup bijak utk menilai ssuatu. Cuma for children development, x ssuai la diorg dipertontonkan cite2 mcm ni. :) Dats juz my opinion.

Oklah, shall stop here for now.

P/S: Violent might be my research title??

4 comments:

Faisal Admar said...

movie dark knight memang sangat best. i prefer joker than batman. tapi untuk quote alfred lebih kepada apa yang kita perlu buat untuk selesaikan masalah dunia di mana quote joker banyak menceritakan apa yg sedang berlaku di dunia.

p/s: why you look so serious? do you know how i got this scar on my face? -Joker-

comotgurl said...

--> faisal admar,
thanx a lot 4 leaving ur comment here.. :)

Faisal Admar said...

di sini ada info sikit pasal violence kalau nak buat research :)

klik sini.

comotgurl said...

--> faisal admar,
again, again n again, thanx a lot...:) may Allah bless u.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...