Tuesday, June 28, 2011

~ Semperit ~

Assalamualaikum.

Sabtu lepas saje try2 buat kuih raya, semperit. 1st time buat nih!

Sebelum2 nih penah gak try buat kuih raya, tp tak penah menjadi. Huhuhu, mungkin sbb oven jg kot.

So kali ni, try la buat, since Mr Berry suka kuih semperit ni. Kitorang kat utara mmg panggil semperit, tp ada certain area, org panggil biskut dahlia la, biskut bunga cina la. Mcm2 la kan.

Heee..

Ni pun godek2 resepi online je. Alhamdulillah menjadi la. Mmg rangup dan lembut. Gebu je.. Ehehe cuma kaler je xberapa kuning. Maybe kena letak tepung castard kot kan.

Apapun best lah!



P/S: So raya tahun ni boleh la buat semperit sendiri, takyah beli dah. Jimat!


2 comments:

aziyana said...

rajinnya..dan sngt comel semperit tu..boleh la amik tempahan

ComotGurl said...

--> Aziyana

Hee saje try2. Sbb husband suka makan semperit.

Ish, takde la smp amek tempahan kot. Belum smp level tu lg.

:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...