Wednesday, February 4, 2009

Am I Old Fashion Type of Person??

Assalamualaikum

Salam 4hb Februari bersamaan dgn 8 Safar 1430.

Camne sume nak jwb ye soalan kat title entry aku nih?? Sbb mostly x kenai aku.. Hihi..

Actually, smlm nye kelas, ada 2 org classmates aku tegur aku n diorg ada kata yg aku pnya style dressing sgt menunjukkan aku ni spt umur aku skng.. Maksudnya aku sgt kelihatan spt perempuan berusia 26 tahun.. Dan mmg aku berusia 26 tahun utk tahun 2009 ni..

Nape diorg ckp camtu??

Aku tnya la diorg kan, diorg bg reason sbb aku dgn handbag ku, selalu berbaju longgar..

Hmmmm... So?

Di sini apa yg silapnya ye? Slhkah aku utk kelihatan 'seusia' dgn umur aku??

Yg paling penting, diorg kata aku sgt kelihatan spt perempuan yg sgt dekat dgn perkahwinannya.. Camne pulak tu ye?? Dah mmg aku nak kawin dah kan...

Adakah itu juga silapnya?

Pelik juga aku berfikir.. Aku x kisah pun ttg pandangan org lain terhadap style pemakaian aku. As long as style aku tidak menjolok mata, tidak terdedah sana sini dan juga tidak pelik di pandangan mata masyarakat secara majoritinya.. Hahahaha..

Dan bagi aku, style pemakaian aku adalah normal.. Coz rmai perempuan berpakaian spt aku..

Satu lg kemusykilan kt sini, adakah utk kelihatan 'muda' dr usia sebenar dan juga utk kelihatan trendy n stylo, kita kena berpakaian ketat2, singkat2? Susah juga ye klu camtu.. Hihi..

So, apapun aku selesa dgn diri aku skng.. Bukan la aku nak claim diri aku ni sebagai seorg yg baik, tp sekurang2 nya aku masih di kategori "sopan" mungkin.. ;p

Semakin umur meningkat, semakin kita matang dan dpt menentukan yg mana baik dan yg mana kurang baik.. Kan.. kan.. Dan kpd 2 org kwn aku tu (klu korg terbaca n terjumpa blog aku ni), aku xslhkan korang pun. Aku admit aku agak old fashion type & aku hrgai pandangan korang.. Hihihi..



P/S: It is subjective..;p


3 comments:

cinta juliet zainal abidin said...

huh..kak sarah xold fashion pun. sape laa yg ckp itu? heee.. xseswai la mereka ni..

KERISMAWATI said...

Kak Sarah,
You needn't worry dat muc.
D way you bring yurself is what I lov d most.
:)

Keep up the good you!
:)

comotgurl said...

--> Cinta Juliet
Heee... Nak buat camne kan.. Setiap org ada pandangan masing2.. Huhu

--> Kerismawati
:) Thanx..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...