Wednesday, February 11, 2009

Lace + Satin

Assalamualaikum

Salam 10hb Februari, 14 Safar..

Alhamdulillah, finally aku bjaya dptkan sijil kursus kawin.. ;p Yeay!

Bangga plak ye coz dah dpt sijil tuh.. Dah leh kawin nih.. Hahahaha.. (Tgh weng2 nih)

Ahad lepas, aku p stokis nak beli ubat tau, pastu rupa2nya stokis x buka.. Tepi stokis tuh, adalah butik MayaSilk. So aku ni gatal2 kaki, ajak le partner aku masuk dlm.. Konon2 nya nak survey kain utk akad nikah la kan..

Then, masuk le dlm..

Butik tuh 2 tingkat tau.. Tp kitorg je customer yg ada time tu. So ada 2 org salesperson (sorg laki, sorg ppuan) layan kitorg bdua..

Menda pertama aku request kt salesgirl tu adalah:

"Saya nak tgk2 kain chiffon"

Pastu dia ckp kain tu kat tingkat atas.. So aku n partner pun ikut le dia naik tingkat atas. Salesgirl tu pun bgtau la aku yg mmg rmai betul bakal pengantin yg beli chiffon utk nikah diorg sejak dua menjak ni.. :)

Aku pun sbnrnya saje nak p nengok2 memandangkan kwn2 umah aku pun sumenya pakat amek chiffon utk akad nikah diorg.. Sama juga dgn MissBelieve.. ;p

Aku tgk la dr plain chiffon, beaded chiffon yg murah sket hingga la yg mahal.. Smp akak salesgirl tuh cam mls nak layan.. Hahaha..

Tp aku mcm kurg berkenan la plak kan.. Pastu aku mnta nak tgk lace plak.. Mcm2 jenis lace aku tgk.. Last2 ada satu jenis lace ni kaler putih nak silver sket, mmg ngam2 tggl 2 meter je.. Agak menarik la kt pandangan mata aku..

Akak n salesman kt situ pn ckp cantik yg tu.. Same goes to my partner..

Pastu akak tu padankan dgn satin pure white memula.. then dia compare kan dgn satin off white.. Off white tuh cam nak cream2 sket.. Mmg klu pk2 blk, lace kaler putih nak silver mana nak match dgn satin kaler cream2 kan..

Tp bila dia letak sekali, elok plak rasanya.. Maybe sbb bunga2 kt lace tu cam 'bangkit' klu match kan kedua2nya..

Setelah puas membelek2 dan men'testing'2 kan kt bdn, aku pun berjayalah membeli kain tersebut. Muahahah... Hrp2 keputusan aku tu tepat dan aku x nyesal la..

So aku berjaya membeli kain utk akad nikah aku dgn harga RM430.00..

Lagiiiiiiii rasa excited nak kawin.. **gatal**

Oklah, asik main je aku nih.. Aku nak buat a'ment jap nih.. :)


P/S: Okeh lagi expenses aku setakat ni.. (eh, bukan expenses aku la, expenses partner aku..;p)

2 comments:

my hidden stories said...

wah..nunang belanja ekk?

syok..syok....

comotgurl said...

--> MissBelieve,
Hehe.. Nak buat camne.. Diri ini masih lg student.. ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...