Sunday, May 23, 2010

4 Months To Go.. :)

Assalamualaikum


Salam 23 Mei, 9 Jamadilakhir..

Cepat sungguh masa berlalu. Tup, tup dah pun 5 bulan ++ usia kandungan aku. :) Alhamdulillah!

Ada lagi 4 bulan utk smpai masanya, insyaAllah. Tupun mesti rasa kejap je, pejam celik je kan.. Tambahan plak, starting 1 Jun nih, aku dah start keje, so lagi le rasa cepat je.

So far, satu apa pun aku tak beli lagi sebagai preparation utk smbut bby nih. Sebab rasa mcm masih terlalu awal lg. Tgk lah, maybe dah masuk 7 bulan nnt baru nak start membeli. Heeee.. Tapi tghari td Mr Berry sms. Dia ada di ofis. Dia bgtau yg ofismate dia ada bg hadiah botol susu 8 biji. Sbb si ofismate nih ada pegi cover function apa ntah dan dpt botol susu tuh.

;)

Kira rezeki kitorg la kot kan. Heeee..

So mcm dah tak perlu je nak beli botol susu lg kan. :P Tgk lah camne. Mak Mr Berry pun ada call pagi tadi, dan dia pun ada tanya sama ada aku dah start membeli brg2 baby. Mcm bantal kecik ke, tilam ke.. Erk, aku rasa mcm awal lagi je nak beli. **Again**


Tapi, yelah, ada pros & cons je nak membeli awal2 nih. Kdg2 org2 tua tak nasihatkan beli awal2 sbb in case bad thing happens, so xdelah rasa ralat sgt. Tapi, membeli sikit2 dari awal ni bagus juga, kita ni xdelah rasa terbeban sgt kan utk keluarkan duit segedebuk!

Apapun tepuk dada tanya selera masing2 ye. It's depend on ourselves! Kalau rasa baik beli awal, beli lah. Kalau nak beli lambat pun, suka hati le.. ;D


Yg penting hujung bulan ni adalah bajet utk mommy dlu. Heeee.. Yelah, nak start keje 1 Jun nih, takde baju nak pakai dah. Baju kurung pun tinggal 2 helai je lagi yang masih muat kainnya. Huhuhu, sadisnya rasa. So igt nak le maternity blous ke, long sleeve ke, & matchkan dgn maternity long skirt. Oke la kot, coz ibu pregnant ni, itu le baju uniformnya. Hihihi..

Bby plak dah makin membesar kt dlm.. Asyik bergerak je. Indah sungguh perasaan ni. Dia slalu aktif bermula lewat ptg smp tgh malam. :) Kdg2 geli, kdg2 sakit.. Semoga Allah melindunginya selalu!

Sebab apapun boleh jadi kan, so hanya berdoa semoga semuanya selamat. Sebab lately selalu dgr psl mereka yg kehilangan bby sama ada meninggal dalam perut ataupun ketika dah besar. Semoga diorg semua tabah dan kuat menghadapi dugaan Allah..

Owh, sebelum aku stop, aku selitkan new pict aku masa konvo khamis lepas. Konvo bersama bby.. :P



Oke, daaaa.. ;)



P/S: Asik lapar, asik lapar = gemok!

2 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Alolololo... Comeynyer... Baby merasa naik pentas amik scroll... So baby, nanti kena belajar rajin-rajin cam mommy ye... Mommy awak sangat rajin belajar... ::.

ComotGurl said...

--> KakAdar

Heeee

**Blushing**

Mommy dia mana rajin sgt pun..

:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...