Monday, March 14, 2011

~ Cerita tentang Blog ~

Assalamualaikum

Hari ni masa BW, tetiba tingat masa memula blogging dlu.

Aku start berblog ni tahun 2007. Uish, lama dah kan. Tapi still xrmai follower. :P Mungkin antara sebabnya adalah, aku jarang tgglkan jejak kat blog org. Dgn kata lain, jd silent reader aje.

;)

Low profile kata kan.

Hohohoho!

Asalnya aku bleh terjoin blogging ni sebab bosan yg melampau. Time 2007 tu aku keje kat salah satu publishing company (private) di Shah Alam. As an editor. Nama je Editor, tp workload kurang. So aku ada byk free time.

Dah taktau nak buat apa bosan2, so aku join la blogging ni.

Kalau nak cite bermulanya aku kenal blog, lagi le awai. Awal tahun 2006 kalau x silap la. Time tu x ramai lagi tau ttg kewujudan blog ni. Dgn kata lain tak jadi trend lagi la. Aku time tu cuma suka baca blog sorg kakak ni. Kalau x silap nama dia Hani. Dia dok Jepun. Dia slalu cita pasai family dia, pasai life dia kat Jepun. Husband dia pun org Jepun.

So mmg aku x miss la follow blog dia.

Aku dah lost dah address blog dia. Dah lama sgt x baca blog dia, rindu plak.

Tapi join buat blog sendiri awal tahun 2007.

:)

Sebenaqnya, tujuan asal buat blog ni dulu, hanya sbb nak isi masa terluang tu ja la. Hobi2. Tapi skrng ni dah mcm penting plak utk diri sendiri. Mcm2 hal aku cita kat sini. Kdg2 godek2 blk entries lama2. Dari masa bercinta, prepare nak bertunang, nak kawin, dah kawin, smpai la dah dpt si tecit Auni.

Haishh, so memorable.

Aku plan satu hari nanti, aku nak save suma entries yg aku penah post dlu dan print. Sbb suma tu kenangan weh. Kalau stkt simpan dalam kepala otak je, mesti2 la lupa kan. Bukannya mesin. Hee..

Byk juga blog2 yg aku suka jenguk dulu2, tapi skrng ada yg dah remove blog dorang, ada yg dah tak aktif lg, ada yg privatekan blog dorang. So tak dapat la nak follow. Dah namanya aku silent reader kan, mana dorang kenai.

:P

Tapi apapun, I LOVE THIS BLOG SO MUCH!


P/S: Kalau satu hari nanti, blog aku tak ber'update' langsung utk tempoh jangka masa yg lama, kawan2 suma anggap ja la aku mungkin dah takde kat dunia ni.



2 comments:

@rE-LonG said...

Salam..hye kak ;)

Owh kT pn xsilap kT start minat blogging sb bace blog org la..hii.hi..

Owh pGalaman bersalin memg xdpt dilupakan kn..anak akak baru 5 bulan yer?

ComotGurl said...

--> @rE-Long

Hee, aah baru 5 bulan lebih.

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...