Tuesday, June 8, 2010

Sudah Seminggu :D

Assalamualaikum

Salam 8 Jun, 25 Jamadilakhir..

Dah cukup seminggu aku keje di sini. Alhamdulillah everything's going fine..

:D

Workload belum mula, sbb student kan tgh cuti skrng. Cuma preparing sikit2 utk mula mengajar next month. Itupun baru confirm 2 subjek. Lagi 2 subjek not confirm yet. Yep! Aku kena mengajar 4 subjek oke. Heee, tp xpe, semua tu tanggungjawab kan.

So keje aku dlm semggu nih adalah photocopy sume notes, past year exam papers, dan apa2 je la dokumen berkaitan yg nak kena compile dan letak dlm teaching file.

Dan aku belum dpt bilik sendiri lagi, since bilik di kampus ni tak ckup kan. Mungkin kena tunggu building baru siap. Tapi, takpe, as long as aku dpt meja sndiri walaupun berkongsi bilik, itu dah ckup. Dan bagi aku, mcm lebih syok plak stay reramai bersama lecturers daripada faculties lain. Yg pastinya geng2 di sini sume kategori muda2. Below 30. ;)

Senior lecturers pulak sgt helpful, friendly..

:)

Aku berulang dari rumah ayah setiap hari ke kampus, ada la lebih kurang 30min amek masa. Agak jauh sbnrnya, tp sbbkan jalan kg dan x byk kereta, so cepatlah smp. Yelah, speed smp 100 kan. Maunya x cpt smpai. :P

Makanan di area sini pun murah, bygkan lah, utk lunch aku amek nasi putih, smbl keli goreng, sayur campur, dan air teh o ais baru RM3. Hihi.. Heaven sungguh! Tapi takde la sedappp sgt, boleh makan la. Tapi gerai kg je la, kalau kafe dlm kampus, mahai gak.

Oke, habis cite keje!

Nak cite psl family plak. Heee.. Sabtu lepas p scan bby. Tapi, di private clinic yg aku biasa buat routine checkup tu la. Doc bgtau, mengikut apa yg dia nampak, dia rasa mcm bby girl. :P Heee.. Tapi not sure yet la kan. Apa juga kemungkinan bleh jadi. Sbb dah ada a few kwn yg masa pregnant, scan kata girl, tup2 keluar boy. Hohoho..

Aku tak kisah pun sbrnya. Saje suka-suka!

Boy ke girl ke sama je, yg penting sihat dan sempurna. Next month aku akan scan di govt clinic lak. So kita tggu dan lihat ek. :D

Nama baby pun aku tak cari lagi. Sbb mcm blur2 je, selagi baby lum keluar, rasa mcm taktau nak letak nama apa. Heeee.. Yang penting, tak mau nama panjang2, sbb nama papa dia pun panjang. Kang x muat plak ic dia nnt. Lagipun, kalau nama panjang skalipun, kita dok panggil dia dgn nama pendek juga kan. ;)

So cdgnya nak letak satu patah perkataan je namanya. Then bleh panggil dia dgn nama penuh setiap hari. Barulah makna yg baik dlm nama tu bleh diibaratkan spt doa utk dia. Kan, kan..

(",)

Oke, stop dulu. Panjang sgt entry nih. Bye!



P/S: Seminggu yg penuh dgn airmata. Sob sob!

2 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Nama baby 1 perkataan = kita sama la Sara... Berangan gak nak bubuh nama anak dengan 1 perkataan je... Senang nak panggil... Buh nama 5 perkataan pon, kalo panggil Boboy or Gegirl, takde makna... Sepatah pon takde nama dia... Cian baby... Hihihi!!! Semoga Sara ngan baby sihat2 sentiasa... ::.

ComotGurl said...

--> Kak Adar

Heee

**Huggg**

Thanx a lot kak Adar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...