Sunday, September 19, 2010

@38 weeks

Assalamualaikum

Salam 19 September, 10 Syawal..

Kandungan aku dah pun mencecah 38 minggu.

:)

Hari tu igtkan baby akan kuar time cuti raya, tp tunggu punya tunggu, dia takmoh kuar juga. Huhuhu.. Baby head dah engaged, cuma belum ada bukaan rahim lagi.

So jumaat aritu, ptg, aku btolak balik ke Serdang.

Doc ckp kalau ada bukaan even 2cm pun, dia mmg xkan benarkan aku travel jauh. Tapi, oleh sebab takde bukaan lagi, dia ckp, it's oke if nak travel, cuma kena alert la if ada contraction or turun tanda.

Alhamdulillah perjalanan aku berjalan lancar. Sesekali je perut mengeras. Huhu.

Isnin pagi baru aku btolak ke Melaka, p keje as usual. Tapi dah tak drive sendiri, mnta Mr Berry antar. Dah tak larat nak drive jauh2 ni. Alang2 masuk keje blk ni, hrp2 baby tak kuar lagi la.. Biar siap sume keje yg perlu disiapkan dlu.

Dear baby:

"Baby sayang.. Baby kuar ON TIME ye, on this coming 3rd Oct. Bagi mama siapkan keje mama dlu. :)"

So aku ada lagi 2 mggu sblm smpnya EDD tuh.

Aku akan cuba siapkan sume keje, evaluate students' projects, key in marks sume. Supaya lecturer lain xperlu susah2 time take over part aku nanti.

:)

Cdg2 nya 30hb Sept or 1 Oct, baru nak start cuti utk preparation bersalin.. (Tu pun kalau masih belum bersalin laaa..)

Harap2 semuanya berjalan mengikut perancangan.. Amin!



P/S: Semangat keje tgh membuak2.. :P

2 comments:

Diarihatiku1976 said...

Take care & rest more times ok...

ComotGurl said...

-->KakIna Camar

I will.. Thanx kakina. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...