Friday, February 26, 2010

La la la

Assalamualaikum

Salam 27 Februari, 13 Rabiulawal..

Belum terlambat nak wish "salam maulidur rasul" kepada semua.. :) Dalam pada kita sibuk dgn urusan seharian, jgn la lupa utk slalu mengingati pengorbanan Rasululullah terhadap kemajuan Islam sejagat.

:)

Oke, back to the point.

Hari ni kandungan aku dah 9 mggu 1 hari. Alhamdulillah ya Allah.. Buat masa skrng aku masih lagi alami mual2 dan pening2.. Paling kronik time malam hari.. Rasa nak letak kepala atas bantal je sepanjang masa. Mungkin inilah dugaan, ujian dan kemanisan utk menjadi seorg ibu. InsyaAllah.

Kalau refer kat buku ibu mengandung yg aku baca, usia kandungan aku skrng ni, si kecil dah mula bergerak dan jari kaki dan tangan mula terbentuk. Dlm buku tu juga tulis, bila kandungan dah cecah 11 mggu, si ibu akan mula merasai seolah2 ada butterfly dlm tgh bergerak dlm perut.

Tp, rsnya aku dh mula rs tau.. Sbb kdg2 syok2 tgk tv tetiba rasa geli2 di bawah pusat. Heee.. Kejap je rasa, mcm geli2 gitu.. Laju je gerak.. Maybe itu movement si kecil kot, sbb dia baru nak membesar kan.

3/3 nih aku 1st scan.. Tak sbr lak rasa.. :D

Oh, semalam kwn rapat aku, Ena, slmt melahirkan baby boy. Alhamdulillah.. Dan baby nya sgt la comel dgn lesung pipit di kedua2 belah pipi.. He is sooo cute.. Rasa terlebih excited plak aku! :p

Masih terlalu awal utk aku berangan psl bby, sbb kandungan ni pun kategori awal lg kan.. Heee.. Tp apapun aku berdoa semoga kandungan aku ni sihat dan selamat sehingga ke penghujungnya.. Amin..



P/S: Semua org mengimpikan yg terbaik dlm hidup.

2 comments:

tumbler biru said...

sara...

bestnya ada baby kan? wee wee. at least, dapat mengisi masa lapang dgn bermain dengan perut sendiri. boleh? adakah? ha ha

ComotGurl said...

--> Miss Tumbler Biru

:p

Heee, belum boleh lagi lah, sbb perut x membesar lg. Bby pun baru cinonet.

;)

Tp perasaan mengandung tu best gak, sbb bleh berangan2 di masa yg sgt lapang ni. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...