Friday, February 12, 2010

Org kata aku tembam?!

Assalamualaikum

Salam 12 Februari..

Aku baru smp kampung ptg tadi.. Balik ni atas urusan pindah rumah, so Mr Berry x blk. Dia keja.. :(

Awal mlm xsat, ada anak buah aerobic mak aku mai umah, nampak je muka aku dia pun kata:

"Uish long, awatnya tembam.."

Huhu, tembam ada reason xpe kan, kan..

Org pregnant slalunya tembam kan.. ;(

Tapi, kisahkah aku? Sbnrnya kisahhh.. Aku ada baca buku PANDUAN IBU MENGANDUNG, antara masalah psikologi yg dihadapi ibu yg hamil adalah rasa diri sendiri gemuk.

Betul la kot, coz aku rasa mcm gemuk sgt, padahal baru 7mggu. Rasa perut nih buncit xmau surut2 dah.. Uhuk!

Tapi, bak kata Mr Berry, apa kisah org kata tembam pun, asal tembam ber'isi'.. :p Cuma risau lah, mampukah aku utk kurus semula slps bersalin?! (jauh lagi journey aku)

Berat aku dok maintain camtu ar, xleh nak turun dah, tmbah2 sedang pregnant ni kan, lagi la aku mkn ikut time.. Demi baby tercinta. ;-)

Nasi pun aku xpenah skip mkn dah. Hohoho.. Kalau ibu2 mengandung yg lain, slalunya di awal 1st trimester akan alahan2 spt muntah, dan xde selera mkn, aku plak mual2 (xmuntah), pening2 sket tp xde mslh selera mkn.. Alhamdulillah, kira boleh je mkn slalu. Huuuu..

Takpe2, oleh sbb ibu mengandung kena slalu positif dan ceria, so aku terima je la kata2 anak buah mak aku dgn redha.. :-p



P/S: Aku cuba amalkan diet seimbang supaya berat aku xnaik mendadak lah!

4 comments:

modusoperandi111209 said...

slm

tahniah dh pregnant =)

jg dr lek lok

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Makan jek... Tapi jaga kuantiti... Especially tang gula & garam tu... Tang tu memang kena jaga sesgt... Tembam berisi takpe... I agredd!!! ::.

ComotGurl said...

--> SiPenggerakMisi

Salam

Terima kasih

I will!


--> KakHadar

Heee, mslhnya mkn kerap sgt le kak..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Makan kerap, tapi dalam kuantiti yang sikit tak pe... Makan sebab lapar, bukan untuk menggemukkan badan... Ahakz!!! ::.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...