Tuesday, December 15, 2009

Sementara Ada Masa

Assalamualaikum

Salam 15 Disember, 27 Zulhijjah..

Seminggu dua ni aku rasa bosan amat.. Yelah, study pn dah abes, alhamdulillah. I managed to complete my Master on time dan sem ni aku nye result adalah yg terbaik. Since Diploma, Bachelor degree, aku xpenah dpt result se "best" gini.. Hihi.

Skrng, tgh usaha bersungguh2 mencari kerja.. Baru je 3 mggu aku dok saje2 di rumah, tp dah mula nak rasa stress BOSAN. ;) Nak kemas rumah pn, rumah tak semak.. :p

Tapi, yelah kan, bila dah keja nnti2, mula la rasa rindu nak lepak saje2 di rumah plak kan.. Biasa la, manusa kan LUPA untuk bersyukur. Huhu, so insaf kejap.. Aku berserah pada Allah je. If ada rezeki aku, ada la..

Tgh2 dok sesaje ni kan, mula la terfikir, klu ada baby best kan! :p

Maybe sbb peningkatan umo dari sehari ke sehari, so rasa nak memiliki anak sndiri tu makin menjadi2.. Bestnyaaa ada baby. Bau baby dah la best!

:D

Again, if ada rezeki dpt baby cpt, alhamdulillah. Mana2 je la kan, keja ke baby ke, sume itu Allah yg decide sama ada nak kasi ke tak.. Kita hnya mampu berusaha dan berdoa kan..

Yg penting, kita sebagai muslim, kena yakin dan percaya dgn Allah. :)

Sementara ada masa senggang yg byk ni kan, aku menjadi surirumah sepenuh masa dgn gigihnya.. Hehe.. Pagi2 prepare breakfast utk Mr Berry, ptg msak utk Mr Berry.. Syok juga kan.. Tghari aku xperlu la masak sbb selalunya Mr Berry keja..

:)

Yelah, bukan semua org diberi peluang camni kan.:p



P/S: Tak sbr nak bercuti hjung bulan ni, yeay!

2 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Cuti-cuti buat baby... Hehehe!!! ::.

ComotGurl said...

--> MrsMondok

Yeahhh, absolutely rite!

:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...