Saturday, September 12, 2009

Sayu Hati

Assalamualaikum

Salam 12 September, 22 Ramadan.

Kurang dari 10 hari je lagi kita bakal meninggalkan bulan Ramadhan yg penuh keberkatan ni. Sedih la plak kan.. :(

Aku pun rasa mcm amal ibadat aku spjg bulan ni, sikit sgt.. Sbb asik sibuk dgn keje + study. Haihh, apa la nak jadi kan.. Hmmmm..

Dan counting days aku di sebelah pun, dah makin berkurang.. Preparation pun x 100% settle lagi. Byk juga la hal kecik2 yg belum settle. Tak sempat nak pk psl kawin pun, sbb dok risau psl study ni je. Huhuhu..

Oh, ari Rabu lepas kan, tetiba aku dpt sms dari ayah. Sayu sgt hati aku baca sms ayah tu. Sms nye camni:

"Ayah dah byrkan zakat utk long tahun ni. Long jgn byr dah tau. Tahun depan ayah dah tak dpt byrkan utk long sbb long dah kawin"

Menitik airmata aku baca sms ayah tu.

Sedihnyaaaa....

Ayah mesti sikit sebyk rasa sebak sbb slps ini tanggungjwb dia dah beralih kpd lelaki lain.. Lelaki yg bakal menjaga anak dia sehingga akhir hayat, insyaAllah. Aku dpt rskan yg jauh di sudut hati ayah, ayah mcm x sangka tau yg anak dia dah dewasa.

Tu baru baca sms camtuh, belum tiba hari nikah nnti lg tau.

:(

Risau plak aku kot ari nikah nnti, aku nangis x henti2 plak. Dah le aku ni kuat nangis.. Bila dah start nangis kot susah nak berhenti. Kang abes mekap ari nikah tu.. **sigh**

Aku ni terlalu emosional dan sensitif tau bila masuk bab2 family ni. Bila ayah dah tunjuk reaksi yg dia sedih anak dia akan jd milik org lain, aku lagi2 bertambah sedih. Tu belum kira perasaan mak lagi. Tapi, mak aku ni kuat smgt sikit orgnya, so maybe dia boleh lindung dan sembunyi perasaan sebenar dia..

Dah le aku ni anak sulung dalam family, 1st wedding plak tu.

Adik aku pun aritu ada ckp gini:

"Long, x lama lg long dah nak kawin, sedih la adik pas long kawin.."

Huhuhu, nangis lagi aku.. :(

Camne ni... Aku takut aku x kuat laaaa.. Sedih kan.. Aku slalu berdoa moga pilihan hati aku ni adalah pilihan yg tepat. Dan semoga dia adalah seorang yg boleh membuatkan keluarga aku bahagia..

Amin..



P/S: Ya Allah, Engkau lindungilah keluarga aku dgn rahmatMu..

5 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hehehe!!! Sabar ye Sara... Memula memang rasa sedih sbb tanggungjawab tu dah beralih tune... Tapi lelama ok la tu... Ikatan ayah dan anak, ibu dan anak, adik-beradik takkan putus even kita kawin & duduk berjauhan... Lebih mengeratkan... Apatah lagik kalo ada budak kecik... Paham,kan... ::.

ComotGurl said...

-->KakAdar

Tu la..

Ramai sgt dok provoke sara dgn cite2 yg kurang best.

:(

Btw, thanx a lot atas segala nasihat.

sweet cravings said...

sara... sedih je baca... erk, tu la, ramadhan ni rasa sgt sekejap & byk lg benda x dpt nak buat.. kerja melambak g. huhuh

pape pun, all the best (for both of us) ;) & its normal kot to feel that way (b4 kawin) sbb since tggl 5 bln je lg ni.. perasaan tu dah datang~ xpe la, mari kita doa supaya kita still bole maintain r/ship dgn family mcm skrng & better :)

dzulhelmy said...

bleh pnye.. chayok2!! haha

ComotGurl said...

-->Mira
Itu la kan..

Pray the best for both of us je la ye!

Moga semua perjalanan menjadi lancar.. Amin...


-->Emy
Yes!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...