Thursday, December 6, 2012

Kisah Terkini

Assalamualaikum.
 
Akhirnya pagi ni dtg seru utk update blog ni. Hehe.
 
Selama 'hilang' ni, selalu je blogwalking, cuma takde smgt nak update kisah sendiri je. Tapi, tiba2 lepas kelas taksat ni, rasa mcm teringin plak nak update. So here we go..
 
Alhamdulillah, aku sihat je. Mr Berry & Auni pun sihat.. Tp musim demam, batuk, selsema kan skrng. Auni pun baru je baik dari demam. Dan mcm previous entry ttg nak dptkan adik utk Auni tu, alhamdulillah 'ongoing'. I'm 11 weeks pregnant. InsyaAllah minggu dpn cukup 3 bulan.
 
:)
 
Pregnant kali ni agak mencabar. Di mana 1st trimester ni betul2 menguji kesabaran.. Klu dulu time pregnant kan si Auni, seigt aku, takde la teruk sgt morning sickness. Paling kuat pun menjelang mlm rasa sakit kepala dan mual sikit2. Pastu tak lama sgt tempoh morning sickness tu.
 
Kali ni morning sickness nya lebih sket dr hari tu. Sakit kepala dan mual yg agak teruk. Tapi, alhamdulillah muntahnya baru skali je. Part yg paling ketara adalah bdn mudah sgt letih dan akibatnya slalu lah melepek di atas sofa. Kerja2 dapur semua Mr Berry yg uruskan. Huhuhu. Terima kasih B!
 
Asal malam je tido awal, kiranya Auni pun agak terabai lah.
 
Skrng sejak 2,3 hari lepas, bdn dah mula rasa sihat dan kurg letih. Blk kerja ptg2 dah tak melepek atas sofa dah. Dah boleh uruskan kerja2 rumah. Walaupun tak efisien seperti sblm ni, tapi oke la kan. Mlm2 pun dah tak tido awal, sempat main dgn Auni dulu. Alhamdulillah mungkin sbb dah nak masuk 2nd trimester kot.
 
:)
 
Apapun, doa aku moga kandungan ni baik2 saja.. Dan moga aku diberikan kesihatan yg baik dan kekuatan bdn utk mengharungi sehingga ke akhirnya. Amin.
 
 
P/S: Baru 11 weeks, bdn dah naik 4kg. :(

1 comment:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: alhamdulillah... Rezeki... ;) ::.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...