Tuesday, November 1, 2011

~ Panggilan WAJIB ~

Assalamualaikum.

Entry kali ni ditaip lewat2 malam. Dah 1130mlm dah ni. Huhuhu.

Tapi oleh kerana tak mengantuk lagi, dan satgi nak print journals, so singgah sat sini utk brief update.

:)

Jumaat ni aku start cuti. Amek cuti seminggu. Yelah, time students cuti, baru le kami2 ni dpt apply cuti juga. Annual leave dah le berbaki berbelas2 hari lagi. Tu pun setelah ditolak dgn cuti seminggu bermula Jumaat nih.

Nampaknya nak kena carry forward lah.

Nanti2 bila dah 5 tahun berkhidmat kat sini, rasanya cuti tahunan yg tak digunakan tu silap2 cecah berpuluh2 hari. Hehe bajet mcm rajin sgt la kan, smpai annual leave berlambak2 camtu.

:P

Bukan mcm tu, aku mmg le bleh je if nak apply cuti 2,3 minggu masa students cuti semester. Cumanya if aku cuti smpai 2,3 minggu pun, no point la if Mr Berry tak dpt cuti. Takkan le aku cuti lelama tp melepak rumah je. Baik tak payah kan.

Hehehe..

Tu la penyebab kenapa baki cuti aku byk lagi.

:D

Selepas seminggu bercuti sambut Aidil Adha nih, nak kena terus p kursus induksi.

Uwawawawa!!

Baru je dpt tawaran induksi ni Jumaat lepas. Haihh. Tak sangka nak dpt secepat nih. Dok bajet2 nak kena pi next year, bulan 3 or bulan 4.

Tup2 nak kena pi 12 Nov nih.

Wajib plak tu, slh satu kriteria utk pengesahan jwtn.

Dah tu clash plak dgn Kursus Asas Pengajaran. Yg juga wajib attend utk pengesahan jwtn. KAP nih dah le setahun skali je, ikut zon. Dari Januari awal tahun aritu aku booked utk dpt tmpt dlm KAP nih.

Aku dok igt elok dah le perancangan aku ni. Bln 11/2011 pegi KAP, bln 3/2012 p induksi. Tgk2 tak jadi plak. Ye la, kita hanya mampu merancang kan.

Huhuhu.

Antara induksi dan KAP, better aku pi induksi dlu, so bye2 la KAP. Hujung tahun 2012 plak le aku pi.

:(

So sebut pasai induksi ni, terus rasa sedih. 2minggu tuuuu nak kena berjauhan dgn Auni & Mr Berry. Paling lama la rekod berpisah nih. Alahai.. Induksi nih buat kat Perak.. Taktau le camne nanti aku nak harungi masa2 selama takde Auni & Mr Berry di sisi nih.

Penah sekali aku kursus kat S.Alam 2 hari. Tu pun dah sedih2. Padahal S.Alam-Melaka 2 jam je. Mcm le aku tak penah berulang Melaka-S.Alam dlm sehari.

:P

Ni nak pegi lagi jauh.. Tp apakan daya, dah tugas namanya kan. Nak bwk Mr Berry dan Auni skali pun, Mr Berry tak bleh cuti direct 2 minggu. So takde choice dah le, melainkan terpaksa berpisah selama 2 minggu nih.

Huhuhu.

Takpela, sekali je seumur hidup nak kena p induksi kan.. (Ayat memujuk diri).


P/S: Elok2 cuti seminggu, dpt spend masa setiap saat, setiap waktu, setiap hari dgn Auni, tup2 kena tinggal dia selama 2 minggu. :((

2 comments:

aziyana said...

pergh dh tolk seminggu pun masih berbki lg belas2 hr..nk ckit cuti..tu bukn sja lh forward k thn dpn tp leh simpn untk gcr lg

ComotGurl said...

--> Aziyana

Nak buat camne, dah bleh amek cuti time student cuti je.

Dah tu, husband plak cutinya tak sama dgn org lain.

:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...