Thursday, October 7, 2010

Belum Sampai Masanya Barangkali.. :)

Assalamualaikum

Salam 7 Oktober, 28 Syawal..

Hereby, officially announcing, I am 4 days overdue. Huhuhu.

4 hari sudahhh..

Masa jumpa doc Isnin lepas, doc kasi extend smp Jumaat ni je. So by Sabtu, if aku takde turun tanda, or any contraction, by hook or by crook, terpaksa la aku meng'admit'kan diri aku ke hosp.

:P

Takut + nervous sgt tau, since Sabtu ni maybe kena induce.

Mmg le aku xpenah rasa mcm mana kena induce since ini adalah cahayamata sulung kan. Tapi dok dgr org tu cite gini, org ni cite gitu, so jadi takut. Sbb mostly gtau kata induce pain lg horrible compared than normal pain. Aiyaaa!!

Utk menenangkan diri sendiri, aku asik motivate diri je.

Antaranya adalah, kan aku xpenah rasa sakit bersalin tu camne, so takpela yg 1st ni normal ke induce ke.. Jadikan ia as a memorable experience. Since xpenah rasa lg kan. Lain la kalau aku penah rasa camne sakitnya bersalin secara normal, then nak banding2kan dgn sakit kena induce kan.

Huhuhu.

Logik tak motivation aku tu??

Lagi satu, aku + Mr Berry kan super duper excited tggu si kecik ni kuar kan, jadi, redah sudahhh. As long as si kecik ni kuar normal dan sihat, alhamdulillah dah..

Asik tgk brg2 dia je, mana sabar kan.

:P

Apapun hrpn aku, semoga kami berdua selamat dan sihat sejahtera. Amin..


P/S: Please pray for us.. :)

2 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Sara, Good luck ye... Banyakkan berjalan & berdoa supaya mudah bersalin... kalau rajin, pi le jenjalan keliling mall ke, keliling taman ke... Boleh permudah & percepatkan bersalin... Hehehe!!!

*tak pernah ngandung & bersalin, sibuk nasihat org ek sara... hiks!!! Org yg pernah melaluinya bgtau kat akak, so, sampaikan pada sara... moga2 berhasil... Aminnnnnnnn.... ::.

ComotGurl said...

--> KakAdar

Really appreciate ur advise kak adar. Huhu..

Sara sgt nervous la. Mengalahkan masa nak dinikahkan dlu tau.

Apapun terima kasih bebyk ye kak adar for ur concern.

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...