Monday, September 23, 2013

Kembali

Assalamualaikum.

Akhirnya kembali ke ofis selepas 3bulan bercuti. Hari ni 1st day. Semalam kemain susah nak lelap mata, gara2 nervous nk back to office (ala-ala back to school la). Mengalahkan hari pertama lapor diri 3 tahun lps. 

;)

Masuk je kerja, 25hb ni dah dpt task invigilate exam. Total kekerapan invigilating utk sem ni, 4 kali. 2 kali jadi ketua. Hmm, alahai, rasa mcm baru nak warming-up je. Tapi, takpela dah kerja namanya kan. Buat je la sehabis baik. 

Dan hari ni jg 1st time hantar Aysar ke nursery. Takde dah test2 hantar seminggu sblm kerja mcm Auni dulu2. Terus je hantar hari mula kerja. Sama nursery dgn Auni je, senang. Auni sbb toddler, so duduk tingkat atas, Aysar baby so duduk bwh. 

Mmg sedih & sebak masa hantar anak2 pagi tadi. Tak tergambar rasa. Nak kiss & hug pun dah tak mampu, sebab menahan airmata drpd mengalir. Huhu. Sadis sungguh jadi working-mom ni. Aysar pula mcm tau2 je nak kena p nursery. Smlm kemain baik je tdo awal. Tak susah la kiranya nak tidokan dia semlm. Klu tak, sblm2 ni punya ssh. Then pagi td pun dia bgn minum susu around 7am, sengih2 je dia. Happy je nampak. 

:)

Alhamdulillah la kan. Hrp2 kat nursery spjg hari ni pun dia oke la. 

Auni pula sbb 2bln dah cuti tak ke nursery, so hari ni nampak mcm excited sket la. Dah lama x jmp kawan2 kot gamaknya. 

Tak sbr rasa nak blk ptg ni, nak tgk mcm mana la permulaan hari pertama ni. Mmg ada kerisauan kat hati, bila byk kes melibatkan kematian di nursery, tapi tu la, tawakkal je pada Allah. Tinggalkan anak2 di bwh lindungan-Nya. 

Bersyukur for those yg ada peluang membesarkan anak sendiri, anak dpn mata 24/7. Saya, buat masa skrg belum diberi peluang itu, saya bekerja bkn hanya utk diri sendiri, tapi saya ada byk komitmen dan tanggungjawab. InsyaAllah jika niat saya ikhlas, segalanya akan dipermudahkan-Nya, amin. 

:')


P/S: Dah namanya manusia, kerapkali alpa & leka.

2 comments:

juelee said...

Tq bc blog sy yg merapik lebey hihi... sala kenal ye... sedeynye ati nk anta bb ke nuseri.. sy ni pn dok pk cane nk g keje tgglkan baby nnr ni

cerita dewasa said...

Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...