Sunday, April 25, 2010

Rezeki Di Situ.. :)

Assalamualaikum

Salam 25 April, 10 Jamadil Awal..

Dalam previous entry, aku ada sebut psl 2nd interview aku kan. So interview itu adalah pada Jumaat lepas.

Aku siap xleh tdo mlm sebelum interview tuh, sbb bila letak je kepala atas bantal, mesti terbayang2 soalan2 yg bakal ditanya panel dlm interview esoknya tuh. Heeee.. Kronik betul!

Jantung plak mcm nak tercabut keluar sbb degupan yg sgt kuat. Hihihi.. :p

Pagi nak p interview tuh, ayah antar, since aku p sana naik bas je. Yelah, sorg2 je kan, coz Mr Berry kena outstation selama 10 hari. Sob Sob!! Sedih dan rinduuuu sgt.. Hingga saat aku taip entry nih, aku masih x jumpa dia tau, sejak 10 hari yg lalu. InsyaAllah mlm ni kot dia blk.. Tak sbrnya lah!

:D

Okeh, back to main story.

Sblm masuk kwsan uitm tuh, aku n ayah smpt bfast roti canai kt salah satu kedai kampung yg ada. Tekak plak xbleh nak terima makanan dah, dek kerana rasa nervous menguasai diri. Huhuhu..

So 15 min sebelum jam 9pagi, aku dh masuk ke kampus, dan dah register. Turn aku supposed jam 9pagi lah, tp oleh sebab panel utk sesi 830pagi masih belum smpai time tuh, so mula lewat sket.. Smbil menunggu tuh, aku smpt berkenalan dgn dua org candidates, dan salah seorgnya tuh aku dah kenal masa mock teaching lg.

Dalam jam 10pagi, aku dan sorang candidate (utk fakulti yg sama) dipanggil masuk ke bilik interview. Warghhhh, ketaq aihhh.

Ada 6 panel tau. Lagi la bertambah nervous. Salah seorgnya adalah pengarah kampus situ. Tapi dia sgt friendly.. :) Kurang le skit nervous aku bila tgk semua panel mcm oke je kan. Salah seorgnya adalah dekan fakulti kampus shah alam, yg penah mengajar aku semasa sem 3 master ari tuh.

Soalan-soalan yg ditanya berkisarkan current issue. So alhamdulillah, aku boleh menjwb semua soalan tuh. ;)

Dan inilah dinamakan rezeki, aku ditawarkan jawtan tersebut dan dikehendaki melapor diri pada 1 Jun nih. Syukur ya Allah.

Tapi, akan bermulalah episod sedih aku bersama Mr Berry. Huhu.. Dapat ke aku dok berjauhan dgn dia, sob sob. Demi mencari rezeki kan. Haihh..



P/S : Tapi, again... Allah tahu apa yg terbaik buat hambaNya. Kan..

2 comments:

tumbler biru said...

sara!!! alhamdulillah. geng lah kita lepas ni ye :)

welcome.welcome. :)

ComotGurl said...

--> MissTumblerBiru

Heee, geng tapi tak 'sebumbung'..

:p

Okeh, thanx dear! Sila tunjuk ajarku sifu. Hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...